Mencari...

Apa yang Perlu Dicari

Bongkar Keajaiban Sedekah


Posted : Missone2

Sedekah adalah suatu patah perkataan yang amat sinonim dengan masyarakat kita. Sedekah adalah sebahagian kecil daripada nilai moral dan agama.Sesiapa yang hendak bersedekah dialu-alukan, yang tidak bersedekah tidak mengapa kerana sedekah bukan suatu paksaan.Terdapat pelbagai jenis sedekah....sedekah harta, wang ringgit, tingkallaku, senyuman dan sebagainya


Surah al-Baqarah ayat 261 adalah antara ayat suci al-Quran yang popular dalam membuktikan kelebihan bagi mereka yang bersedekah. Allah berfirman yang bermaksud: Perumpamaan nafkah yang dikeluarkan oleh orang-orang yang menafkahkan hartanya pada jalan Allah adalah seperti sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir dan daripada setiap butir, tumbuh pula 100 butir benih. Allah melipatgandakan ganjaran bagi sesiapa yang yang dikehendakinya. Allah Maha Luas Kurnianya lagi Maha Mengetahui.

Diakui ataupun tidak, teori ekonomi yang kita ketahui adalah teori ekonomi yang berprinsip atau berparadigma matematik. Kebenaran ekonomi adalah kebenaran matematik iaitu 1+1=2 dan 1-1=0.

[link]

3 comments:

MisWAn Y said...

Hanya untuk perkongsian sahaja

IxoR@ said...

sorry...

short msg here: blogwalking sambil klik klik susu dutch lady...

hehehehe...

Sismadi said...

nice blog and excellent posting...
leave ur comment when u visit to my blog.

Interest programming? jus visit All About Computer, read and leave comment...
Wannabe learn about blog, visit me in Let Go Blogs

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Klik Klik Nuff!

Radio UtaraFM

utarafm.net

Widget utaraFM

Get From Utara.FM Widget

Profil Saya

My photo
Mendidik Jiwa Dan Minda...moto utama. Kalau bukan di sini, dimana lagi...? Kalau bukan kita, siapa lagi..? Hidup perlu Sabar....... Buat yang luar biasa dalam apa jua bidang yang di ceburi, pasti hasilnya luar biasa...Rakan-rakan blogger aplikasikan lah.....semoga sama-sama berjaya dalam mengharungi kehidupan ini.

Titan Power

Rakan Blog


ShoutMix chat widget

free counters